Nieuws

Zo nu en dan worden er nieuws gepubliceerd over Pension Vredenberg. Bekijk hieronder de stukken die gepubliceerd zijn.

Pension Vredenberg breidt uit met vijf extra kamers

Pension Vredenberg is bezig met een nieuwe opbouw om zo vijf kamers extra te creëren! Zie ook de hieronder bijgevoegde technische tekening.

Toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn (mei 2022)

Pension Vredenberg zet zich actief in voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Met de plaatsing van maar liefst 49 zonnepanelen hebben we een mooie stap in de goede richting gezet.

Daarnaast is Pension Vredenberg bezig met het vervangen van de ramen door hoogwaardig geïsoleerd glas. Deze upgrade heeft als doel om de warmte-isolatie te verbeteren en het energieverbruik te verminderen. Met de nieuwe ramen wordt niet alleen gezorgd voor een beter wooncomfort voor de bewoners, maar wordt ook de impact op het milieu verminderd.

'Er is veel onzichtbaar leed achter de voordeur' (Tubantia, januari 2022)

De verkiezing tot sociaal werkster van het jaar maakte van haar de ambassadeur van het sociaal werk in Nederland. In Enschede zet Marloes Olde Hampsink zich vooral in voor daklozen. Die groep ziet ze door de pandemie groeien. "Er is veel onzichtbaar leed achter de voordeur." Lees hier het hele artikel.

'Wonen voor kwetsbare groepen: pension Vredenberg in Enschede' (Programma Sociaal Domein, februari 2022)

In Pension Vredenberg in Enschede werken de eigenaren samen met de gemeente om kwetsbare buurtbewoners tijdelijk een dak boven het hoofd te bieden. Daarnaast is er ondersteuning en praktisch hulp door de gemeente in het pension.

'Er is veel onzichtbaar leed achter de voordeur' (Tubantia, januari 2022)

De verkiezing tot sociaal werkster van het jaar maakte van haar de ambassadeur van het sociaal werk in Nederland. In Enschede zet Marloes Olde Hampsink zich vooral in voor daklozen. Die groep ziet ze door de pandemie groeien. "Er is veel onzichtbaar leed achter de voordeur." Lees hier het hele artikel.

Meer zorg voor minder geld (Tubantia, november 2021)

Hoe lever je meer zorg voor minder geld? In sociaal pension Vredenberg in Enschede hebben ze het antwoord gevonden. Lees hier het hele artikel.

Sociaal werkers Marieke Brouwer en Maikel Donker

Samenwerking met Humanitas (juni 2021)

Sinds januari 2021 zijn er 2 ambulant begeleiders vanuit Humanitas Onder Dak, Marieke en Maikel, werkzaam binnen het pension. Zij zijn inmiddels volledig ingeburgerd en een vertrouwd gezicht binnen pension Vredenberg.

Zij zijn een algemene voorziening gestart waarbij zij laagdrempelig en flexibel op de woonlocatie zelf ondersteuning bieden aan de bewoners en hen met de meest uiteenlopende hulpvragen helpen.

Tevens bieden zij lichte ambulante ondersteuning in de eigen woonomgeving, zodat de hulp en ondersteuning voor iedereen die dat wil toegankelijk is.

Taken en werkzaamheden die zij onder andere op zich nemen:

  • actief en zichtbaar aanwezig zijn in het pension (rondje langs de kamers, koffiemomenten, lunch en/of avondmaaltijd, gemeenschappelijke activiteiten)
  • contact maken met alle bewoners en inventariseren of er een zorgbehoefte aanwezig is
  • beschikbaar zijn voor raad en (waar nodig) daad aan bewoners die vragen hebben over post, instanties, papierwerk of andere zaken
  • bewoners proberen te voorzien van persoonlijke en op maat toegesneden adviezen
  • observeren en signaleren van onderliggende problematiek en dit ook bespreekbaar maken
  • begeleiden van bewoners die wensen uit te stromen zodat deze uitstroom succesvol verloopt en duurzaam is
  • nazorg leveren en/of zorgen voor een warme overdracht na uitstroom

Humanitas
Humanitas Onder Dak

Enschede-spelden voor ‘helden’ voor Lisette, Gerard, José en Albert (Tubantia, januari 2020)

Artikel in de Tubantia. Bekijk ook onderstaande filmpjes, of lees het artikel op Tubantia.nl.

Pension Vredenberg (Bothoven Wijkkrant, december 2019)

Artikel in de Bothoven Wijkkrant. Klik op de afbeelding hieronder om het artikel te bekijken:

Bothoven Wijkkrant

30 december 2019 - Bothoven Wijkkrant